Skip to main content

Soms sluit u als ondernemer op een onbewaakt moment een overeenkomst, waar u vrij snel weer spijt van krijgt. Wat geleverd zou moeten worden, wilt u eigenlijk helemaal niet hebben, maar de leverancier eist nakoming van de overeenkomst. Dat kan betekenen dat u nog jaren vastzit aan bijvoorbeeld een maandelijks bedrag om een hogere waardering in Google te verkrijgen. Als dat al mogelijk is, zit u daar niet op te wachten. U heeft het al druk genoeg.

Of u heeft met een aannemer een verbouwing afgesproken met deelbetalingen en hij komt zijn afspraken niet na. Toch eist hij ook de laatste betaling op en u krijgt een incasso dagvaarding.

Wat te doen?

Heeft u een eenmanszaak of een VOF? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden van de overeenkomst afkomen dan wel aanzienlijk bekorten.

Maar ook met een BV bent u niet kansloos.

U kunt zelfs een tegenvordering indienen als u door toedoen van de tegenpartij schade heeft geleden en de zaak voor de rechter winnen.

De tegenvordering dient uiteraard wel goed onderbouwd te zijn. Tevens dient u de overeenkomst, de algemene voorwaarden en de correspondentie bewaard te hebben.

Conclusie

Sluit nooit overhaast en lichtvaardig een overeenkomst. Laat het bij voorkeur even door uw huisadvocaat screenen.

Maar als het toch gebeurt is, kunt u middels een ervaren advocaat ervan af komen en in sommige gevallen zelfs geld overhouden. Wij staan u graag daarin bij.