Het Forsyte Team

Forsyte Advocaten is gespecialiseerd in het procederen in (zakelijke) geschillen. Advocaten Simon van Zijll en Danish Siddiqui staan u als ervaren procesadvocaten bij tijdens een kort geding, een procedure bij de kantonrechter of rechtbank en in hoger beroep.

Wij procederen met name in zaken aangaande het ondernemings(straf)recht, insolventierecht, vastgoed- en huurrecht. Mr. van Zijll maakt daarnaast deel uit van de kleine groep in investeringsarbitrage gespecialiseerde advocaten die Nederland rijk is.

Wij zijn hardcore procesadvocaten en stellen te alle tijden het belang van onze cliënten voorop. Bent u niet direct gebaat bij een procedure of uitgebreid juridisch onderzoek, dan bieden onze buitengerechtelijke onderhandelingen en praktische insteek een ijzersterke oplossing. Wij gaan voor u tot het uiterste: daadkracht, expertise, innovatie en betrokkenheid kenmerken onze werkwijze.

Simon van Zijll

Advocaat

Mr. S.W. van Zijll is sinds 2007 advocaat. Eerder was hij werkzaam bij NautaDutilh en als partner bij Yuen Law Firm. In 2013 heeft hij Forsyte advocaten opgericht. Zijn missie: challenging the status quo, door ondernemers complete juridische ondersteuning te bieden. Simon van Zijll maakt daarnaast deel uit van de kleine groep in investeringsarbitrage gespecialiseerde advocaten die Nederland rijk is. Ook heeft Simon van Zijll uitgebreide expertise in onder meer ondernemingsrecht, procesrecht en vastgoedrecht.

Simon is lid van:
-Vereniging Corporate Litigation
-International Bar Association
-Global Law Experts

E-mail: svz@forsyte.nl

Faya Amien

Jurist

Mr. F. Amien is in het financieel recht afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Tevens heeft ze aan Duke University kennis opgedaan van het internationale recht. Na haar studie heeft ze als contract specialist gewerkt bij een grote, internationale uitgeverij, maar uiteindelijk toch de overstap gemaakt naar de advocatuur. Nu staat zij met haar kennis en ervaring de ondernemende cliënten bij van Forsyte Advocaten.
Door haar ervaring in het bedrijfsleven en haar juridische achtergrond weet zij snel tot de kern van het probleem van de ondernemer te komen. Haar uitstekende beheersing van de Arabische taal is een aanvulling op het brede spectrum van onze juridische dienstverlening.

E-mail: fa@forsyte.nl

Danish Siddiqui

Advocaat

Mr. D.A. Siddiqui is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is sinds 2016 verbonden aan Forsyte Advocaten. Danish Siddiqui is een gepassioneerd advocaat voor wie de belangen van de cliënt altijd op nummer één staan. Hoe groot of klein de zaak ook is, Danish Siddiqui gaat, binnen de mogelijkheden van het recht, tot het uiterste om voor u de meest optimale uitkomst te bedingen. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, huurrecht, vastgoedrecht, financieel-economisch strafrecht en procederen.

Danish is lid van:
-Vereniging Corporate Litigation
-Jonge Balie Rotterdam
-Vereniging Jonge Procesadvocaten
-Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
-Vereniging van Jonge Onroerend Goed Juristen

E-mail: ds@forsyte.nl

G. Sjambar

Godiva Sjambar

Juridisch medewerker

G. Sjambar staat als juridisch medewerker de kantoorgenoten bij. Met haar opleiding International European Law levert zij zinvolle bijdragen aan de dossiers van onze internationale klanten. Tevens heeft zij in de jaren dat zij als sales advisor en supervisor werkzaam was, laten zien graag ‘the extra mile’ te gaan om klanten optimaal tevreden te krijgen en daarom past zij helemaal in het team van Forsyte.

Kadriye Yasar

Kadriye Yasar

Jurist

Mr. K. Yasar heeft haar Master in de rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit van Tilburg en heeft zich onder meer gespecialiseerd in het arbeidsrecht, contracten- en aansprakelijkheidsrecht, bestuursrecht en strafrecht. Naast haar academische studie heeft zij gewerkt als persoonlijke begeleidster bij diverse (forensische) zorginstellingen en heeft zij, als aanvulling om haar vak optimaal te beoefenen, een HBO programma Sociaal Pedagogische Hulpverlening met positief resultaat afgerond. Niet per se een toevoeging dat verlangd wordt van een jurist, maar het tekent haar ambitie, drive en veelzijdigheid.
Zij maakt zich hard voor de zaak en streeft ernaar om het uiterste te halen wat in het voordeel werkt van de cliënt. Met haar pitbull mentaliteit weet zij de mazen in de wet in te zetten om uw standpunt te versterken.
Met deze brede achtergrond en haar uitstekende beheersing van de Turkse taal met de kennis van de cultuur van het Midden-Oosten is ze een welkome aanvulling in het team.

E-mail: ky@forsyte.nl

Devika Oedjagirsing

Juridisch medewerker

D. Oedjagirsing staat als juridisch medewerker de kantoorgenoten bij. Devika is een gedreven medewerker, die met haar organisatorische capaciteiten ordening brengt in de hectiek van een advocatenkantoor. Zij zorgt niet alleen voor adequaat dossierbeheer, maar bewaakt ook de deadlines. Zo levert ook zij een bijdrage aan de klanttevredenheid.

Arthur du Crocq

Management adviseur MKB

Drs. A.O.M. du Crocq staat als management adviseur MKB de ondernemer bij met zijn jarenlange management ervaring in het MKB. Daar waar ondernemers geschillen hebben, denkt hij mee met de advocaat over mogelijke oplossingen die een gang naar de rechtbank kunnen voorkomen. De combinatie van kennis van het MKB en zijn creatieve en oplossingsgerichte instelling zorgt er in veel gevallen voor dat de ondernemer sneller dan hij/zij verwacht weer fulltime kan gaan ondernemen.

Tevens zorgt Arthur du Crocq voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering van Forsyte Advocaten, waardoor het team nauw contact houdt met de cliënt, deadlines ruimschoots worden gehaald en de cliënt altijd het topniveau van kwaliteit krijgt dat hij/zij van Forsyte Advocaten gewend is.

E-mail: adc@forsyte.nl


Een greep uit onze lopende zaken:


Due diligence onderzoek

Een ondernemer met een exploitatie-overeenkomst wil de onderneming kopen. In zijn opdracht voeren wij een due diligence onderzoek uit om alle voorkomende risico’s in kaart te brengen en vervolgens te minimaliseren.


Non disclosure agreement

Een ondernemer werkt samen met een groot aantal zzp-ers en om zijn intellectueel eigendom te beschermen heeft hij iedereen een NDA laten tekenen. Als enkele van zijn partners in de samenwerking toch zijn eigendom niet respecteren, moet er opgetreden worden. Dat doen wij voor hem.


Vastgoed recht

Na jaren een florerende horeca-onderneming te hebben uitgebaat en ook de pandemie te hebben overleefd, merkt deze ondernemer dat de eigenaar van zijn pand snode plannen heeft. In eerste aanleg heeft hij de zaak verloren en de rechter heeft geoordeeld dat hij op zeer korte termijn het pand leeg op moet leveren aan de eigenaar. Vervolgens wendde hij zich tot ons en wij gaan die uitzetting voorkomen en in Hoger Beroep alsnog zijn gelijk halen.


Concurrentie- en relatiebeding

Een detacheerder in de horeca dacht een goede partner gevonden te hebben voor hun expansieplannen, maar helaas: de samenwerking liep spaak en het aanvankelijke vertrouwen kreeg een fikse deuk toen bleek dat zij het businessmodel voor haar eigen plannen had gekopieerd. Uiteraard gaan wij namens cliënten de rechter verzoeken hier een stokje voor te steken.


Ontvlechten

Wie kan je beter vertrouwen dan je eigen familie als je een onderneming wilt starten en uitbouwen. Toch kan er in de onderlinge samenwerking het e.e.a. misgaan en dan dienen de verschillende bedrijfsonderdelen ontvlecht te worden, zodat iedereen zelfstandig de toekomst in kan. Wij gaan dat pijnlijke proces behoedzaam en zorgvuldig begeleiden.


Aandeelhoudersgeschil

Soms start je samen een bedrijf en krijg je na verloop van tijd verschillen van mening. Zo ook onze cliënt. Samen kom je er dan meestal niet uit. Dan is het goed om een advocatenkantoor achter je hebben, die ervoor zorgt dat je een goede prijs krijgt voor de aandelen.


Huurrecht

Een huurder van een bedrijfspand betaalt zijn huur niet en verdwijnt met de noorderzon. Hij blijkt een spoor van onbetaalde rekeningen na te laten met verschillende BV’s. Echt een zaak voor ons. Daar zetten we onze tanden in.


Arbeidsrecht

Een vaste internationale cliënt wil een arbeidsovereenkomst met een werknemer in een Europees land ontbinden. Dan is het handig een teamlid met kennis van internationaal recht aan boord te hebben, want het arbeidsrecht zit daar toch net iets anders in elkaar.


Verbintenissenrecht

Twee ondernemers laten een bedrijfspand verbouwen om daar een nieuwe onderneming te starten. De aannemer laat hen danig in de steek. Slecht werk en niet af. Hij heeft veel kansen gekregen om te leveren wat afgesproken was, maar hij geeft telkens niet thuis. De opening heeft een deadline. Daarom laten ze hem links liggen en zorgen ze voor bonafide mensen die het pand op tijd opleveren. Maar nu wil die aannemer ook nog voor die wanprestatie betaald krijgen!! Daar gaan we een stokje voor steken.


Arbeidsrecht

Een snel groeiende onderneming vindt het tijd alle protocollen voor wat betreft de medewerkers te onderwerpen aan een analyse. Wij kijken of alles nog up to date is en geven advies.


KYC

Een van onze vaste klanten merkt dat door de snelle groei van de afgelopen jaren de professionalisering van het bedrijf wat achter ligt en krijgt daar van de bank opmerkingen over. In samenspraak met de leiding van het bedrijf schrijven wij een bedrijfsplan om enerzijds de doelen van de organisatie voor de toekomst te herijken en anderzijds de organisatie daarop aan te passen. Het management én de bank zullen tevreden zijn.


Huurachterstand

Een ondernemer dacht ten onrechte de verhuurder van zijn bedrijfspand onder druk te kunnen zetten nu eens eindelijk wat te doen aan het achterstallige onderhoud, maar werd vervolgens geconfronteerd met een vonnis met ontruiming van het pand. Het een en ander is niet volgens de regels gegaan en wij gaan die ontruiming voorkomen.


Investering in het buitenland

U kent ze wel: de aanbiedingen om in een ver buitenland een duurzame investering aan te gaan en rendement is verzekerd. Zeer aanlokkelijk en een van onze cliënten ging die uitdaging aan. Echter, het viel tegen. De wederpartij liet de constructie omvallen en iedereen dreigde zijn/haar investering kwijt te raken. Zo niet onze cliënt, want wij ontleden de constructie, tonen de betwistbaarheid aan en brengen de heren voor het gerecht, ook als ze naar het buitenland gevlucht zijn.


Arbeidsrecht 

Een manager die na een veeljarig dienstverband slachtoffer wordt van ‘de nieuwe wind’ en vervolgens rücksichtslos aan de kant gezet. Er volgt niet alleen ontslag op staande voet, maar zelfs een schadeclaim. Vervolgens is hij niet adequaat verdedigd, maar wij gaan zijn gelijk in Hoger Beroep halen.


Internationale arbitrage

Een Nederlandse ondernemer koopt een noodlijdend bedrijf op in Afrikaans land en maakt daar een bloeiende onderneming van. Zo bloeiend, dat de onderneming genationaliseerd is. Wij kregen de taak de schade in kaart te brengen en zo de complexe internationale arbitragezaak voor te bereiden.


Intellectueel eigendom

We staan een buitenlandse klant bij die in de samenwerking met Nederlandse partners beroofd is van zijn intellectueel eigendom.

Een zeer complexe zaak door de verkoop en distributie verspreid over vele landen in de wereld, maar we hebben het bewijs sluitend gekregen. De rechter kende onze cliënt een substantiële schadevergoeding toe, die overgemaakt werd op onze derdenrekening.

En dan legt de wederpartij doodleuk beslag op onze derdenrekening, omdat er nog een Hoger Beroep volgt. Tsja, dan rest ons niets anders dan een Kort Geding aan te spannen om het beslag er weer af te krijgen.


Verhaalschade

Een geschil in familiekring liep dermate uit de hand dat er grote schade is veroorzaakt. Wij staan de benadeelde partij bij. Aan de emotionele schade kunnen we weinig doen, maar een materiële schadeloosstelling is het doel.


Zakelijk strafrecht

Een ondernemer die bij een financieringsaanvraag enigszins te kort door de bocht is gegaan, wordt ineens geconfronteerd met de aanklacht van grootscheepse fraude en witwassen. Wij gaan dit terugbrengen naar reële proporties.


Franchise

Een ondernemer is franchisenemer van een grote organisatie die hem ‘out of the blue’ confronteert met een nota van kosten die de afgelopen jaren gemaakt zouden zijn. De organisatie komt niet met een onderbouwing van de nota en in de samenwerking tussen franchisenemer en franchisegever staat erg weinig op papier. Aan ons de taak klare wijn te schenken.


Crypto-currency

Een regelmatig in Nederland woonachtige ondernemer handelde in crypto-currency en werd door het OM verdacht van het overtreden van de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme). Volslagen ten onrechte en dat zou het onderzoek ook uitwijzen. Nieuwe ontwikkeling in deze zaak is de benoeming van onze cliënt tot een hoge functie bij een internationale organisatie. Wat betekent dit voor het lopende onderzoek? Wij zoeken het uit.


Schadeclaim

Een van onze trouwe cliënten is eigenaar van een groot en bekend hotel, waar de huurovereenkomst met de ene partij afloopt en niet verlengd gaat worden en een overeenkomst met een volgende uitbater bijna getekend is. Plots trekt die partij zich terug en onze cliënt voorziet leegstand, omzetverlies en imago-schade. Ook als er nog geen handtekeningen gezet zijn, hebben contractpartijen rechten en plichten. Wij gaan deze ondernemer dus bijstaan in zijn schadeclaim.


 

En dit is slechts een greep uit de zaken die wij nu onderhanden hebben en de rechtspraktijk van Forsyte Advocaten zo boeiend maakt.  Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.


Onderstaand ziet u enkele procedures waarbij Forsyte Advocaten betrokken was als advocaat van één van de procespartijen.

 • Diverse procedures voor een Belgische onderneming tegen een Nederlands conglomeraat in een internationaal geschil inzake grensoverschrijdend contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en schending van de geheimhoudingsplicht (ECLI:NL:RBDHA:2018:12620).
 • Een aandeelhoudersgeschil/ondernemersrechtzaak inzake een technisch onderhoudsbedrijf (ECLI:NL:RBROT:2018:8161) (ECLI:NL:GHDHA:2019:814).
 • Een uitzendbureau versus een bemiddelaar in huurwoningen inzake professioneel verhuur, onderhuur, opzegging en ontruiming (ECLI:NL:RBZWB:2018:7318).
 • Een geschil in kort geding tussen de vennoten van een v.o.f (ECLI:NL:RBMNE:2019:2467).
 • Procedures tussen vennoten in een v.o.f. inzake vereffening en vorderingen over en weer.
 • Diverse procedures namens zowel verkopers als kopers inzake non-conformiteit en verborgen gebreken bij aankoop en verkoop van woningen (o.a ECLI:NL:RBROT:2018:11361)
 • Procedures tussen vennoten in een v.o.f. inzake vereffening en vorderingen over en weer.
 • Diverse procedures betreffende geschillen over schade en huurkorting bij huurovereenkomsten bedrijfsruimten.
 • Ontruiming in kort geding in huurzaken; woonruimtes en bedrijfsruimtes (o.a. ECLI:NL:RBROT:2016:7153).
 • Ontbinding en ontruiming van woningen en bedrijfspanden in bodemprocedures.
 • Procederen tegen curatoren namens bestuurders inzake bestuurdersaansprakelijkheid en paulianeus handelen in faillissement (o.a. ECLI:NL:RBROT:2016:6058 inzake bestuurdersaansprakelijkheid bestuurder lege BV die inkomsten in eenmanszaak liet vloeien).
 • Procedures over bevrijdende verjaring inzake grondgebruik, snippergroen en civielrechtelijke schadevergoeding.
 • Procederen en onderhandelen in ontslagzaken (kantonrechter en UWV).
 • IE-rechtprocedure inzake schending auteursrecht (bij rechtbank verloren zaak in hoger beroep gewonnen).
 • Procederen in VvE geschillen tussen leden en Verenigingen van Eigenaren, bijstand bij ledenvergaderingen.
 • Succesvol verzet tegen faillissementsaanvraag (ECLI:NL:RBROT:2020:5003).

De hierna genoemde advocaten hebben zich op de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van Advocaten geregistreerd:

Mr. S.W. van Zijll staat geregistreerd op hoofd- (en sub) rechtsgebied Verbintenissenrecht en Huurrecht Bedrijfsruimte / Woonruimte.

Mr. D.A. Siddiqui staat geregistreerd op hoofd- (en sub) rechtsgebied Ondernemingsrecht en Bestuurdersaansprakelijkheid Vennootschappen.

Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd hoofdrechtsgebied.