Skip to main content

Voordelen advocaat: waarom juridische hulp inschakelen?

Er bestaan veel verschillende soorten rechtsgebieden en dus ook veel verschillende soorten advocaten. Iedere advocaat is gespecialiseerd in één of meerdere rechtsgebieden. Indien u zich in een conflict bevindt, bestaat er voor ieder een geschikte advocaat die u juridische hulp kan verlenen. Maar wat zijn dan precies de voordelen van het inschakelen van een advocaat? Hieronder zal worden ingegaan op de voordelen van juridische hulp.

Zelf kiezen

Het allereerste voordeel van het inschakelen van een advocaat is, dat u de mogelijkheid hebt om uw advocaat zelf uit te kiezen. Voor ieder soort conflict bestaat er weer een ander soort advocaat. Wanneer u zich in een conflict bevindt, hebt u de keuze om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in dit rechtsgebied en u dus de beste juridische hulp kan bieden. Binnen Forsyte Advocaten werken wij met de rechtsgebieden ondernemingsrecht, vastgoed- & huurrecht, investeringsrecht & arbitrage, arbeidsrecht, fraude & witwassen en insolventie & reorganisatie.

Juridische kennis

Daarnaast beschikt een advocaat over veel juridische kennis. Het kost een advocaat minimaal zeven jaar om advocaat te worden. Men kan wel stellen dat in zeven jaar studeren veel juridische kennis op wordt gedaan. Deze kennis wordt aangevuld door ervaringen uit de praktijk. Om zelf uit te zoeken hoe het recht in zijn werk gaat en wat voor vervolgstappen u zou kunnen nemen, gaat er veel tijd overheen. Het is dan ook handiger om een advocaat in te schakelen, het is immers zijn beroep.

Persoonlijke begeleiding

Bovendien kan een advocaat dienen als persoonlijke begeleiding. Omdat een advocaat nou eenmaal over meer juridische kennis beschikt, kan een advocaat u ook goed persoonlijk begeleiden tijdens uw conflict. Een advocaat kan u onder andere bijstaan in een kort geding, een procedure bij de kantonrechter of rechtbank en in hoger beroep. Daarnaast kan een advocaat u ook bij staan door buitengerechtelijk te onderhandelen. In het navolgende zal worden ingegaan op waarom het inschakelen van een advocaat minder tijd, inspanning en stress bezorgd.

Minder tijd, inspanning en stress

Doordat de advocaat de behandeling van het conflict op zich neemt en hiermee u juridische hulp biedt, is de kans groot dat u minder inspanning en stress ervaart. Daarnaast kost het u ook minder tijd. De advocaat doet dit werk waarschijnlijk al jaren en weet goed hoe hij binnen conflictsituaties moet handelen. Omdat het conflict uit uw handen wordt genomen, kunt u even op adem komen. Ook zal u minder tijd besteden aan het conflict en hoeft u zich minder in te spannen. U moet vertrouwen op de advocaat, wat uiteindelijk ook minder zorgen aan uw hoofd met zich mee brengt. Hieronder zal worden ingegaan op de ervaren advocaten van Forsyte Advocaten.

Onze advocaten

Forsyte Advocaten beschikt over twee advocaten met veel praktijkervaring. Simon van Zijll is een doorgewinterde procesadvocaat met uitgebreide ervaring binnen rechtbanken, gerechtshoven en internationale tribunalen. Zijn passie ligt bij het strategisch ontrafelen van complexe zaken en het zet voor zet uitspelen van ingewikkelde procedures. Simon maakt deel uit van de kleine groep in investeringsarbitrage gespecialiseerde advocaten die Nederland rijk is en heeft daarnaast uitgebreide expertise in onder meer ondernemingsrechtprocesrecht en vastgoedrecht. Daarnaast hebben wij advocaat Danish Siddiqui in ons team. Hij is bij uitstek een procesadvocaat. Opkomen van de belangen van cliënten in (zakelijke) geschillen is zijn specialiteit. Hij heeft een brede achtergrond, maar is met name gespecialiseerd in het ondernemings(straf)recht, het huurrecht en het algemeen verbintenissenrecht.

Gelet op het bovengenoemde blijkt dat het inschakelen van een advocaat veel voordelen heeft. Een advocaat heeft immers meer juridische kennis en is hiertoe opgeleid. De advocaat weet goed wat hij doet. Daarnaast zorgt het voor persoonlijke begeleiding en kost het u minder tijd, inspanning en stress.

Bij verdere vragen omtrent het inschakelen van juridische hulp, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Forsyte Advocaten, specialist voor het MKB, is actief in de BeNeLux.