Danish Siddiqui

Danish Siddiqui is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Danish begon zijn loopbaan als juridisch fiscaal adviseur, waarbij hij zich hoofdzakelijk richtte op internationale bedrijfsoprichtingen. Na vier jaar ervaring opgedaan te hebben in het (Europees) ondernemingsrecht maakte hij de overstap naar de advocatuur. Sinds 2016 is hij verbonden aan Forsyte Advocaten, waar hij zich inmiddels meermaals heeft bewezen als ijzersterke procesadvocaat. Danish staat bij zijn cliënten bekend als een gedreven advocaat die altijd doorzoekt om het onmogelijke mogelijk te maken.

Werkwijze

Naast gedrevenheid kenmerken vooral betrokkenheid en zorgvuldigheid zijn werkwijze. Danish hecht veel belang aan een goede, grondige bestudering van het dossier, zodat op basis van alle feiten de voor u meest gunstige uitkomst bedongen kan worden. Hij is daarnaast een gepassioneerd advocaat voor wie de belangen van de cliënt altijd op nummer één staan. Hoe groot of klein de zaak ook is, Danish gaat, binnen de mogelijkheden van het recht, tot het uiterste om voor u tot de meest optimale uitkomst te komen. Hij geeft bovendien altijd een eerlijk advies, waarbij de voor- en nadelen van elke mogelijke route in begrijpelijke taal aan u worden uitgelegd. Zo brengt hij samen met u de risico’s in kaart en stippelt op strategische wijze een plan uit waarmee de zaak in uw voordeel kan worden beslecht.

Specialisaties

Danish is bij uitstek een procesadvocaat. Opkomen van de belangen van cliënten in (zakelijke) geschillen is zijn specialiteit. Hij heeft een brede achtergrond, maar is met name gespecialiseerd in ondernemingsrecht, huurrecht, vastgoedrecht, financieel-economisch strafrecht en procederen.

Track record

  • Diverse procedures voor een Belgische onderneming tegen een Nederlands conglomeraat in een internationaal geschil inzake grensoverschrijdend contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en schending van de geheimhoudingsplicht (ECLI:NL:RBDHA:2018:12620).
  • Een aandeelhoudersgeschil/ondernemersrechtzaak inzake een technisch onderhoudsbedrijf (ECLI:NL:RBROT:2018:8161) (ECLI:NL:GHDHA:2019:814).
  • Een uitzendbureau versus een bemiddelaar in huurwoningen inzake professioneel verhuur, onderhuur, opzegging en ontruiming (ECLI:NL:RBZWB:2018:7318).
  • Een geschil in kort geding tussen de vennoten van een v.o.f. (ECLI:NL:RBMNE:2019:2467).
  • Procedures tussen vennoten in een v.o.f. inzake vereffening en vorderingen over en weer.
  • Diverse procedures namens zowel verkopers als kopers inzake non-conformiteit en verborgen gebreken bij aankoop en verkoop van woningen (o.a ECLI:NL:RBROT:2018:11361).
  • Ontruiming in kort geding in huurzaken; woonruimtes en bedrijfsruimtes.
  • Procederen tegen curatoren namens bestuurders inzake bestuurdersaansprakelijkheid en paulianeus handelen in faillissement.
  • Procederen in VvE geschillen tussen leden en Verenigingen van Eigenaren, bijstand bij ledenvergaderingen.

 

 

Forsyte Advocaten, specialist voor het MKB, is actief in de BeNeLux.