Arthur Du Crocq

Wat drijft mij?

Ik ben zo’n 35 jaar werkzaam geweest in het MKB. Ik heb een aantal jaren mijn eigen bedrijf gehad en verschillende functies gehad in loondienst: inkoop, verkoop, algemeen management.

Forsyte Advocaten B.V. kwam op mijn pad toen ik een nieuwe uitdaging zocht. Sinds 2021 help ik mee om dit kantoor het beste advocatenkantoor voor het MKB te laten zijn. Mijn inbreng bestaat uit kennis van het bedrijfsleven, begrip van complexiteit van problemen binnen het MKB, empathie voor de ondernemer en ervaring in het oplossen van problemen.

Ik ben het eerste aanspreekpunt van het kantoor, neem deel aan de intakegesprekken, denk mee over de strategie op tal van dossiers en sta een aantal klanten bij in de oplossing van hun problemen. Immers, zolang de gang naar de rechter niet ingezet hoeft te worden, kan ik veel voor hen betekenen. Geen enkele ondernemer staat immers te springen om naar de rechter te gaan. Het is kostbaar, tijdrovend, eindigt nogal eens in een onbevredigende schikking en de relatie met de wederpartij is kapot. Mijn doel is (indien mogelijk) een oplossing te zoeken waar beide partijen mee kunnen leven. Het is geen mediation. Ik sta voor de belangen van onze cliënt, maar ik kijk wel naar de lange termijn en zorg dat hij/zij nog door een deur kan met de wederpartij.

Werken voor een advocatenkantoor is nooit onderdeel geweest van mijn ambities, want ik ben geen jurist. Maar het is erg leuk om mijn ervaring in het MKB, mijn creativiteit en mijn analytisch vermogen nu in dienst te stellen van ondernemers in Nederland. It makes my day!!!!

Forsyte Advocaten, specialist voor het MKB, is actief in de BeNeLux.